Karin Alfredsson – Klockan 21:37

Precis som 80 grader från Varmvattnet och Kvinnorna på tionde våningen handlar även denna bok om läkaren Ellen Elgs kamp mot kvinnoförtryck.

I Polen upptäcker Agata att hon är gravid. Graviditeten är inte önskad och i ett land där aborter är olagligt är detta en katastrof. Agata sväljer stora doser magsårsmedicin och slänger sig ner från köksbordet för att fostret ska släppa. Så en dag får hon höra att skeppet Aurora ska komma till Polen för att ta med kvinnor ut på internationellt vatten där aborter är tillåtna. Med på skeppet finns den svenska läkaren Ellen Elg.

Agatas bror Marek är beredd att gå långt för att motverka de moderna värderingar han anser är ett hot mot Polens framtid. Han möter Broder Black och tillsammans planerar de ett attentat mot Aurora.

Jag är så glad att Enligt O skickade mig den första boken för det här är bland de bästa bokserier jag läst. Ännu bättre men framförallt mer gripande och extra viktiga blir böckerna av de två meningar som inleder dem:

”Allt viktigt i denna berättelse är sant. Alla likjeter med verkligeheten är fullkomligt avsiktliga.”   Karin Alfredsson

Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Karin Alfredsson – Klockan 21:37

  1. MaliN

    Länken i ditt inlägg fungerar inte, den till 80 grader från varmvattnet

  2. Visst är den bra? Gillar hennes böcker skarpt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s