Ooops

Elisabeth Höglund intervjuar Josef Fares i Förkvälls soffa. Josef berättar att han tycker att Fårö är vackert.

– Det tycker vi Svenskar också.

Svarar Elisabeth

Annonser

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Ooops

 1. Ooops kan man definitivt säga!

 2. Tyckte överhuvudtaget att hon skötte intervjun väldigt illa. Enfaldiga frågor och det verkade nästan som om hon inte lyssnade på hans svar. Han sa till exempel att han ville ta det lugnt ett tag efter ”Farsan” och då frågade hon vad han tänkte göra nu efter arbetet med ”Farsan”.

 3. Nu är böckerna utvalda, påsen inköpt och snart skickas de. Ska man skriva bloggnamn både i den nya och den lästa? Hoppas du inte har någon av dem. Återkommer när det är inlämnat på posten!

  • Vad spännande. Jag ser fram emot påsen.

   Jag har funderat på det där med bloggadresserna och tänker mig att man bara ska skriva i boken man faktiskt läst själv men jag vet inte. Det kan ju faktiskt hända att man läst även den nyinköpta tidigare. Man kan kanske skriva i båda men göra en markering i de man läst? Något att ta upp med ”Full bokhylla”?

 4. 1. Själv har jag inte hört uttrycket chick-lit. Jag känner till ”deckare” och ”roman”, men läser mest ”klassiska” böcker, alltså allt från ”Faust” och ”Inferno” till, säg, ”Alice’s Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass”. Jag har dessa två Alice-böcker i en och samma bok på originalspråket med nästan lika många sidor noter som text. Det är faktiskt den version som jag rekommenderar, det är på originalspråket som man kan förstå ordlekar, samtidigt som i noterna förklaras alla konstiga händelser och figurer Alice möter. Riktigt kul.

  Å andra sidan kan man säga att vissa tycker att Virginia Woolfs böcker är till för endast kvinnor, men det är väl så när någon eller någonting får en feministstämpel på sig…

  2. En bok med en viktig ceremoni… Det är väl vilken som helst bok som innehåller en begravning. Visst, brölopp är också fina ceremonier, men begravningar är nog viktigare eftersom människor lättare kan släppa taget och fortsätta leva. Det här är det lite mer depressiva svaret, skulle man kunna säga.

  3. Anti-hjälten måste vara kaninen i ”The Book of Bunny Suicides”… 😉 Skämt åsido. Jag tycker inte ens att Don Quijote är en ”anti-hjälte”, jag tycker att boken är djupare än så, djupare än den klassiska ”galningen som vill vara hjälte men som hela tiden skadar sig själv och andra i sina försök att göra goda gärningar”…

  4. ”From the moment I picked up your book until I laid it down, I was convulsed with laughter. Some day I intend reading it.” – Groucho Marx

  Eller ett mer seriöst citat från Groucho Marx, som alla egentligen borde följa:
  ”I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.”

  Det är oändligt mycket bättre att läsa en bok än att spilla sin dyrbara tid av sitt enda liv med ”cultural train-wrecks” som ”Paradise Hotel”, ”Idol” eller ”Let’s Dance”, ”Hollywoodfruar”, ”Real Housewives”, ”Robinson”, ”Kändisön” och allt vad de heter. Det är svårt att undgå alla dessa serier, även om man inte har sett ens tre sekunder av dem. De är dock ständigt i medierna, eller ”medierna”. Det är ett mirakel att man inte blir galen av all skit som man absolut inte kan undvika, eftersom vi tvångsmatas med det ständigt, från alla håll. Usch… Hur som helst, och detta är ett tips särskilt för småbarnsföräldrar och folk som planerar att ha barn eller som är på väg att få barn: STÄNG AV TV:n! Era barn kommer att vara friskare, smartare, mer inspirerade, de kommer att vara bättre människor, OCH de kommer att få ett bättre, rikare och roligare liv, inklusive alla minnen de kommer att få tack vare att deras fantasi inte dödades av TV och Disney.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s