Sett från (och i) köket

* En ko i lekparken.

* En papegoja på en elledning.

Och så upptäckte jag att vi har ett stort runt hål, ca 20 cm i diameter,  i köksväggen där fläkten suttit förut. Där har någon tryckt in en kartong istället för att mura igen.

Dessutom har någon kaklat köket  så att det inte går att slå av gasen. Med andra ord måste gasen till lägenheten vara helt avslagen, med andra ord kan spisen de kom med idag inte kopplas in.

Indien, kan bara hända i Indien.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Sett från (och i) köket

 1. Lilla O

  Hur går det för er? Låter lite tufft! Hoppas att det är okej trots allt lägenhetstrassel.

  • Det går bra. Visst det är mycket som skulle kunna fungera bättre men samtidigt lär vi oss att det inte är någon idé att bli upprörd. Det är som det är. Visst, vi klagar över lägenheten men så går vi ut och ser folk som sover på gatan. Det ger en nya perspektiv.

   Det finns ett uttryck som heter TII, This is India. Jag vet inte om det är hårt, fördomsfullt eller rent av rasistiskt men så tänker vi nu när saker som hålet i väggen dyker upp. ”En kartong för att förhindra att fåglar kan flyga rakt in, visst, ok, TII.”

   Hemlängtan blandas med glädje över att faktiskt så vara med om det här, att få en möjlighet att bidra med något på skolan. Nästa dag känns allting för jobbigt och det är enbart hemlängtan. Tredje dagen är allt helt ok igen.

   Jag saknar att få vara självständig, jag saknar enkelheten, jag saknar frisk luft, jag saknar viss mat och framförallt saknar jag vänner och familj. Jag bor visserligen långt ifrån dem även i Sverige och hade nog inte träffat dem under den här perioden ändå, men på något sätt blir saknaden större här.

   Tack för att du frågar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s