Man får le genom tårarna

Många av eleverna på skolan bor i palmbladshyddor, 12 kvadratmeter till hela familjen, stora hål i väggar och tak där vattnet forsar in under monsunen.

Men en del har inte ens det. De skyfflas runt mellan olika släktingar som inte vill ha dem. Ofta beror det på att papporna har lämnat familjen, begått självmord eller bara försvunnit. Mammorna står ensamma utan arbete och tak över huvudet.

Nu har skolan startat ett nytt projekt för dessa elever. En liten bit från skolan står ett nybyggt hus med plats för 15 barn. De får 2 sovsalar, badrum samt ett rum för lek och läxläsning. I samma hus finns det även en volontärslägenhet, så det kommer finnas vuxna till hands.

Även mammorna har man tänkt på, för dem har skolan tillsammans med en annan organisation startat en sömnadsutbildning. Även den i samma hus. Invigningen var i går och jag fick klippa ett av banden runt de 6 trampsymaskinerna. Att förlita sig till ström är inte alltid en bra idé.

Jag har nära till tårarna men samtidigt blir jag glad när jag tänker på alla människor som kämpar för att det ska bli bättre.

Man får le genom tårarna.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Man får le genom tårarna

  1. Lilla O

    Det får man definitivt! Spännande att läsa om ditt ”nya” liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s