Paranoia – Gretelise Holm

I inledningen får vi följa hur någon som litet barn tar livet av sin far när denne efter år av psykisk terror iscensätter ännu ett falskt självmord. Texten är väldigt stark och jag blir mycket förväntansfull inför resten av boken.

Många år senare: Karin Sommer är journalist och börjar på egen hand gräva djupare i vad som från början ser ut som en familjetragedi – en man har tagit livet av sin fru och sitt barn och sedan begått självmord. I takt med att Karin hittar fler och fler saker som inte stämmer börjar otäcka saker hända omkring henne, bland annat hittar hon sin katt livlös i en påse på dörrhandtaget. När hon berättar om vad som händer för sina närmaste blir hon inte trodd eftersom hon tidigare lidit av paranoida vanföreställningar. Tillsist börjar hon även tvivla på sig själv.

Tyvärr blir jag lite besviken, resten av boken står inte upp till den lysande inledningen. Emellanåt är det riktigt bra, särskilt när vi får följa tankarna från den som i sin barndom tog livet av sin far samt Karins skiftande tvivel på sina egna upplevelser. Men däremellan blir det bara en vanlig dussindeckare. Paranoia hade potential att bli en riktigt bra bok men blir inte det, på något sätt känns det som slöseri men en bra idé.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Paranoia – Gretelise Holm

  1. Therese

    Vad roligt med en bokbloggare här nere. Jag bor i Listerby! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s